Росія розраховує на фінансову допомогу для затягування війни — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія розраховує на фінансову допомогу для затягування війни — розвідка Британії

Росія розраховує на фінансову допомогу для затягування війни — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Розвідка Британії повідомила про випуск зовнішніх боргових зобов’язань з метою фінансової підтримки з боку інших країн. Якщо ж вони на це підуть – це означатиме опосередковану підтримку війни в Україні.

Джерело: Міноборони Британії

Росія шукає спонсорів війни в Україні

У Розвідці Британії, посилаючись на заяву прем’єр-міністра РФ, попередили про те, що Росія має намір випустити зовнішні боргові зобов'язання з метою фінансування тривалої війни проти України.

Це означає, що росія очікує фінансової підтримки з боку іноземних держав, які вважаються “дружніми” РФ.

Повідомляється, що після завершення розробки, іноземні інвестори зможуть придбати російський суверенний борг і таким чином профінансувати деякі майбутні дефіцити бюджету Росії, зокрема і той, який створює війна в Україні.

Такі інвестори опосередковано фінансували б вторгнення Росії в Україну, – йдеться у звіті.

Зазначається, що в останні місяці російські банки були основними суб’єктами, які купували російський державний борг. Однак, навряд чи вони зможуть без допомоги іноземних держав повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит.

Російські чиновники, за повідомленням британської розвідки, бачать випуск зовнішнього боргу як один із способів закрити прогалини у фінансах Росії.

РФ, за словами розвідки Британії, планує тривалу війну в Україні.

Проте чи вдасться Росії реалізувати ці заходи, залишається незрозумілим, – підкреслили там.

Представники ЄС допомагають олігархам Путіна уникати санкцій

Близькі до кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна олігархи Геннадій Тимченко та Аркадій Ротенберг, які перебувають під санкціями ЄС та США за підтримку злочинної війни проти України, переховують власні активи від керівників ЄС за допомогою певних офіційних європейських осіб.

Німецьке видання повідомило, що активи російського олігарха Геннадія Тимченка переховуються сім'єю керівників Ері з Ліхтенштейну через компанії, що їм належать.

Також повідомляється про можливе приховування активів Ротенберга через колишнього топ-менеджера "Будгазмонтажу" та судові позови, які підтверджують відсутність зв'язків між компаніями.

Юрист Transparency International зазначив, що схеми з усними домовленостями відомі у всьому світі, але поки що на проблему вважають за краще заплющувати очі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?