Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині

Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки повідомило, що росіяни стріляли по зеленому коридору, внаслідок чого загинуло сім людей, з них одна дитина.

Джерело: ГУР

Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині

11 березня, під час спроби евакуації з села Перемога (Баришівський район Київської області) в бік села Гостролуччя за погодженим «зеленим» коридором, окупантами була розстріляна колона мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей.

Результат цього звірячого вчинку – сім загиблих. З них одна дитина. Точна кількість поранених наразі невідома, - зазначили в ГУР,

Після розстрілу окупанти змусили залишки колони повернутися до села Перемога і не випускають їх з населеного пункту. Наразі з ними практично неможливо встановити зв’язок, а також надати гуманітарну та медичну допомогу.

У ГУР нагадали, що питання захисту цивільного населення під час збройних конфліктів регулюється нормами міжнародного гуманітарного права. Зокрема, Четвертою Женевською конвенцією «Про захист цивільного населення під час війни».

Згідно з цими нормами, навмисні напади на цивільних осіб, які не беруть безпосередньої участі в бойових діях прирівнюються до військового злочину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?