Росіяни шкодують про розпад СРСР: мережу збурило нове соцопитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни шкодують про розпад СРСР: мережу збурило нове соцопитування

Росіяни шкодують про розпад СРСР: мережу збурило нове соцопитування
Джерело:  Левада-центр

Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного в Росії, більше половини росіян шкодують про розпад Радянського Союзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження, опубліковане на сайті «Левада-центр».
Згідно з даними опитування, кожен другий росіянин (51%) вважає, що розпаду Радянського Союзу можна було уникнути. 56%, за даними соціологів, висловлюють жаль з приводу події. У той же час кожен третій опитаний (29%) упевнений, що крах СРСР був неминучий, 20% вагалися з відповіддю на це питання. Не шкодують про те, що сталося, 28% учасників дослідження, ще 16% не змогли сформулювати своє ставлення до цього факту.
Читайте також: Ро сіяни дуже хочуть Путіна: соцмережі вразили результати нового соцопитування

Негативним наслідком розпаду СРСР більшість росіян (53%) називають «руйнування єдиної економічної системи», 43% при цьому, вважають, що через це «люди втратили почуття приналежності до великої держави». Близько третини опитаних (30%) впевнені, що громадяни втратили почуття того, «що ти всюди як вдома».
29% росіян вказали головною причиною розпаду СРСР «безвідповідальну і необгрунтовану "біловезьку змову" Бориса Єльцина, Леоніда Кравчука і Станіслава Шушкевича». При цьому 23% заявили, що мала місце «змова ворожих СРСР зарубіжних сил».
За відновлення СРСР в колишньому вигляді висловилися тільки 12% росіян. Чверть опитаних (25%) вважають оптимальним «об'єднання кількох республік, за бажанням, у більш тісні союзи».


Користувачі мережі прокоментували результати дослідження.






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше дослідницька організація "Левада-центр" оприлюднила результати опитування, згідно з яким більшість росіян виступили за зближення з країнами Заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?