Росіяни уже готуються до епідемії холери у Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни уже готуються до епідемії холери у Маріуполі

Росіяни уже готуються до епідемії холери у Маріуполі
Джерело:  online.ua

Армія РФ продовжує публічно заперечувати загрозу холери у Маріуполі, проте все-таки активно готує медзаклади до епідемії. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За словами останнього, окупаційна влада хоче терміново відкрити інфекційне відділення на базі лікарні швидкої допомоги.

Джерело: Телеграм-канал Петра Андрющенка

У Маріуполі росіяни почали готуватися до епідемії холери

Згідно з останніми даними, загалом в місті вже готово чотири бокси для ізоляції хворих. Варто зазначити, що раніше в цьому інфекційному відділені лікували людей з COVID-19. Окрім того, росіяни використовували його під час вуличних боїв в Маріуполі для зберігання близько 600 тіл загиблих.

Цікава деталь – інфекційне відділення очолює росіянин, що приїхав з Сибіру за пригодою на "медичне сафарі" для отримання унікального досвіду. Таке собі втілення "Записки юного врача" Булгакова на кістках маріупольців, – розповів Петро Андрющенко.

За його словами, наразі у Маріуполі вкрай складна ситуація з похованнями, черга на отримання дозволу становить 10 днів, що створює додаткову загрозу епідемії влітку.

В спекотніх умовах містянам доводиться зберігати тіла близьких вдома або на вулиці в імпровізованих моргах. У зв'язку з цим у дворах житлових кварталів невпинно зростає кількість власноруч влаштованих могил.

Фото - скриншот

Нагадаємо, на переконання глави МОЗ України Віктора Ляшка, Маріуполю загрожує окрім холери ще низка інших захворювань, як дизентерія і сальмонельоз.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?