Росіяни в РФ поскаржилися Путіну на утиски: соцмережі вибухнули глузуванням
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни в РФ поскаржилися Путіну на утиски: соцмережі вибухнули глузуванням

Росіяни в РФ поскаржилися Путіну на утиски: соцмережі вибухнули глузуванням
Джерело:  online.ua

Громадська організація Союз російськомовних громадян Туви "Росіяни" поскаржилася президентові РФ Володимиру Путіну на утиски і дискримінацію, користувачі мережі посміялися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.
Один з авторів звернення, екс-депутат тувинського парламенту учитель Зоя Дехтяр заявила, що російською мовою значна частина населення республіки фактично не володіє: "Подивіться на наших відомих борців: інтерв'ю федеральним каналам вони дають титульною мовою з перекладачем. Ось показник реального стану справ".
Також автори звернення скаржаться на дискримінаційну, на їхню думку, політику керівництва Туви з відбору управлінських кадрів: "У республіці з 17 глав районних адміністрацій тільки один - росіянин, з 37 членів уряду росіян тільки троє".
Автори листа просять президента звернути увагу федеральних органів влади на становище російськомовної частини населення республіки і "вжити заходів, що забезпечують в Туві людям всіх національностей рівність прав, в тому числі при призначенні на посади, і доступ до правосуддя".
Користувачі мережі вибухнули сміхом після такої заяви.
"Російські жителі Туви скаржаться Путіну на дискримінацію. ПУТІН ВВЕДИ ВІЙСЬКА! Ой, але Тува - це ж Росія!!!" - пише Мuд Роисси.



"По ходу місцеві росіяни не витримують конкуренції з аборигенами", - коментує Баттерс Бадровський.



Нагадаємо, професор Державного університету Ілії (Грузія) і журналіст Олег Панфілов дав прогноз президенту РФ Володимиру Путіну, сказавши, що Сибір і Татарстан можуть "жити окремо" від Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?