Росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною — радник мера Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною — радник мера Маріуполя

Росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною — радник мера Маріуполя
Джерело:  online.ua

Керівництво захопленими районами Донеччини від місцевих колаборантів переходить під прямий контроль росіян, без подальших спроб імітувати "референдум" чи інші "волевиявлення народу".

Джерело: радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко

Керівниками Донеччини стають росіяни, а не колаборанти

В окупаційній владі Донецької області ротація. Призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценка. Перший раз пряме призначення з росії в умовно керівні органи влади іншої держави. Але картина не буде повною, якщо не додати, що ротація уряду окупантів відбулась одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента росії сергія кірієнка. Який, відповідно, доставив наказ і проконтролював його виконання, - сказав Андрющенко.

За його словами, так званий "глава ДНР" Пушилін та Кірієнко відвідали Маріуполь. При цьому не було ані супроводження, ані участі місцевих колаборантів.

За інформацією радника мера, центр периметра безпеки "з максимальною концентрацією поліцаїв та мгб/фсб буде влаштовано в Новоазовську", де вже оселився корпус кадирівців, які контролюють Маріуполь та район.

Він зазначає, що це означає, що всі колаборанти "йдуть в утиль", а влада передається росіянам напряму.

По-друге, сценарій контролю Маріуполя через маргіналізації та бандитизм входить в дію.
Ну й головне. Ніяких референдумів. Ніяких гречок. Пряма інтеграція в росію набирає обертів, - каже Андрющенко.

Фото - facebook.com/iryna.barda

За даними Генштабу, на тимчасово захоплених територіях України окупанти продовжують здійснювати заходи адміністративно-поліцейського режиму, проводити обшуки цивільних мешканців, грабувати та знищувати місцеву інфраструктуру.

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Херсонської областей запроваджують розрахунки в російських рублях, вимагають від учителів викладати у школах за російськими підручниками, заміняють українські дороговкази тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?