Росіяни залишили Чорнобильську АЕС та Славутич
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни залишили Чорнобильську АЕС та Славутич

Росіяни залишили Чорнобильську АЕС та Славутич
Джерело:  online.ua

Російські військові, що тримали під контролем ЧАЕС з 24 лютого, вийшли з Зони відчуження та поїхали в бік українського кордону з республікою Білорусь.

Джерело: Енергоатом

Загарбники вийшли з зони ЧАЕС

Окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь, - повідомили в Енергоатомі.

Наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції.

За словами Енергоатому, наразі на станції ще залишається невелика кількість росіян.

Зазначимо, що підтвердилася й інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження. Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти, - зазначили в Енергоатомі.

Також є дані про те, що наразі формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових РФ, які тримали в облозі місто Славутич.

Фото - Енергоатом

Пізніше в Енергоатомі повідомили, що остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС, окупанти склали і підписали «Акт приёма и передачи охраны Чернобыльской атомной электростанции», у якому засвідчено, що «Претензий со стороны администрации охраняемого объекта в отношении войск национальной гвардии российской федерации не имеется».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?