Росіяни заявляють про вторгнення ДРГ з України у Бєлгородську область. У ГУР пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни заявляють про вторгнення ДРГ з України у Бєлгородську область. У ГУР пояснили

Росіяни заявляють про вторгнення ДРГ з України у Бєлгородську область. У ГУР пояснили
Джерело:  online.ua

Бійці добровольчого Легіон "Свобода Росії" і Російського добровольчого корпусу заявили про звільнення населеного пункту Козинки у Бєлгородській області. Місцева влада і кремлівські пропагандисти заявляють про вторгнення української ДРГ на територію регіону.

Джерело: Російські Telegram-канали

До Грайворона зайшли передові загони. Рухаємося далі. Росія буде вільною! - заявляють бійці Легіону "Росія".

Губернатор області В'ячеслав Гладков, зі свого боку, заявив про проникнення на територію регіону диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ.

Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника. Подробиці повідомлятиму, - підкреслив Гладков.

Як повідомляють російські пабліки, КПП "Грайворон", де нібито тривають бої між російськими добровольцями та окупантами, знаходиться база 12-ого Головного Управління Міноборони Росії. Військова частина 25624 це сховище ядерної зброї.

Реакція ГУР

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, у Бєлгородській області відбувається створення "смуги безпеки" для подальшого захисту України.

Так, сьогодні "Русский добровольческий корпус" та "Легион Свобода России", які складаються з громадян Російської Федерації розпочали операцію по звільненню цих територій Бєлгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення, - підкреслив Юсов.

Представник розвідки підкреслив, що операцію проводять виключно громадяни Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?