Росіянин розповів, як в його країні реагують на українські символи
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіянин розповів, як в його країні реагують на українські символи

Росіянин розповів, як в його країні реагують на українські символи

Російський громадський активіст Юрій Ізотов розповів про своє повернення в Росію після роботи в волонтерському таборі в Україні, а також про ставлення росіян до  українських державних символів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


Ізотов пояснив, що проїзд через українську частину пункту пропуску на кордоні зайняв близько години-двох, і з боку українських прикордонників і митників до нього не виникло жодних претензій.


"Потім ми під'їхали до російського пункту пропуску. Це була Брянська область. На мені в цей час була футболка з українським гербом. Я думаю, це могло в якійсь мірі співробітників російського пункту пропуску спровокувати. Підходжу я зі своїми речами до російського паспортного контролю. Там співробітник бере у мене паспорт, дивиться. Запитав у мене - звідки я їду і навіщо. Я йому сказав, що їду з волонтерського табору в Україні. Брав участь в будівельних роботах по відновленню житла. Він після цього мене попросив пройти з ним у кабінет до іншого співробітника прикордонної служби, капітану ФСБ. Той спочатку теж мене питав, куди їздив і навіщо. А потім пішли якісь такі дуже дивні питання особистого характеру - один чи ти живеш, де ти працюєш, хто у тебе батьки. На ці питання я відповідати не став, тому що не розумію, яке вони відношення мають до перетину кордону, і послався на 51-шу статтю Конституції", - розповів активіст.


"Я запитав, в якій якості я тут сиджу, чому мене тримають. Прикордонник став посилатися на те, що вийшло якась постанова уряду, за якою вони мають право тих, хто перетинає кордон, опитувати і тримати мене до трьох годин. А якщо автобус виїде, як я буду потім добиратися? Прикордонник сказав, що це не його справа. Ми так сиділи, сперечалися. Потім до кабінету зайшов ще один співробітник прикордонної служби з якимись більш великими погонами, я не розбираюся. Вони перейшли до погроз. Стали говорити: ми тебе ще довше ніж на три години можемо затримати, можемо тобі закордонний паспорт зіпсувати, можемо справу порушити", - продовжив він.


За словами Ізотова, його протримали в кабінеті близько години, після чого відпустили, але змусили на митниці відкрити валізу і рюкзак для огляду кожної речі. "Митник мені сказав: "Якщо фанатієш по Україні - так і вали туди". А коли зрозумів по документам, що я з Єкатеринбурга, сказав щось про "ліберастів, що тусуються в Єльцин-центрі", - зазначив він.


Також активіста не кращим чином зустріли і в автобусі. "Водій автобуса розлютився, що через мене вони так довго простояли на кордоні. Потім один з пасажирів на мене з кулаками кинувся. Слава богу, до бійки ситуація не дійшла. Я доїхав до Москви цілий і неушкоджений", - резюмував Юрій Ізотов.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі  висміяли позафракційного депутата Володимира Парасюка, який "патріотично" оновив своє авто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?