"Росіянці": в Україні придумали нову назву для жителів РФ
Категорія
Культура
Дата публікації

"Росіянці": в Україні придумали нову назву для жителів РФ

"Росіянці": в Україні придумали нову назву для жителів РФ
Джерело:  online.ua

Українці перекрутили свою граматику на догоду Росії і зараз називають різні народи китайцями, італійцями та німцями, але при цьому громадян РФ звуть "росіяни", хоча правильніше було б називати їх "росіянці".
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив громадський діяч і літератор Дмитро Корчинський.
"Ми не повинні називати сусідів або інші народи їх самоназвами. Це завжди ознака слабкості. Ми називаємо німців не deutsch, а грецьким словом "німці". Французи називають їх аllemand. Те, що москалі називають себе "русами"... Та вони можуть називати себе хоч ранковими ельфами", - заявив він.
За словами Корчинського, жителів Росії українці не повинні називати росіянами.

Читайте також: Буде як з Третім Рейхом - відомий журналіст дав прогноз для Росії Путіна
"Ми їх повинні називати тими, ким вони є насправді - москалями. Звичайні люди навчені радянським або пострадянським телебаченням і школою. Ще на початку ХХ століття всі розуміли, як і що називається. Білоруси мали самоназву "литвини", українці часто називали себе "русинами", а москалі називали себе "москалями" - зазначив літератор.
При цьому публіцист заявив, що "кримські татари називали москалів "кацапами" - це тюркське слово, яке означає "м'ясник".
"Більш того, саме слово "росіяни" - це знущання з української граматики. Там повинно бути "ці". У нас китайці, італійці, німці. Тому повинні бути "росіянці". Ми навіть свою граматику перекрутили на догоду цим людям", - сказав Корчинський.
Читайте також: У Путіна є ілюзія, яка його згубить, а Росії не уникнути війни - Айдер Муждабаєв
Він переконаний, що нинішній стан речей потрібно міняти, "з термінів починається звільнення від ворога".
"Якщо ви вегетаріанець, боретеся проти вживання м'яса, ви не говорите, що людина обідає шніцелем. Ні, ви скажете: він поїдає "трупи розчленованих тварин", - резюмував літератор.
Більше читайте на ONLINE.UA: Москва вкрала назву "Росія", українці повинні повернути це слово собі - Дмитро Корчинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?