Росії просто подобається брехати: в Bellingcat жорстко пройшлися по Кремлю
Категорія
Світ
Дата публікації

Росії просто подобається брехати: в Bellingcat жорстко пройшлися по Кремлю

Росії просто подобається брехати: в Bellingcat жорстко пройшлися по Кремлю

СЗасновник незалежної розслідувальної організації Bellingcat і автор розслідування про катастрофу MH17 Еліот Хіггінс заявив, що влада Росії систематично бреше про те, що відбувається в Україні і в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
В інтерв'ю виданню він розповів, що Росія систематично здійснює в Сирії військові злочини, а потім надає неправдиву інформацію.
"Ми неодноразово фіксували бомбардування лікарень в Сирії, хоч міністерство оборони РФ це і заперечує. Ми проаналізували матеріали, які Міноборони надавало на підтвердження своїх слів. Наприклад, вони стверджували, що не бомбили мечеть - і надали фото аерозйомки, на якому видно зовсім іншу мечеть. Інший приклад - коли розбомбили лікарню і школу. Міноборони представило фото, на якому не було видно ніяких руйнувань, проте актуальні відео і фото з цього району говорили про зворотне - були помітні ушкодження споруд. Тобто Міноборони зробило фото до бомбардування", - повідомив Хіггінс.
Він вважає, що Росії просто подобається брехати.
"Мені здається, що Міноборони Росії просто подобається брехати. На заході є ЗМІ, які транслюють російську точку зору, і ЗМІ, які транслюють точку зору західних урядів. Результат: багато хто думає, що правда десь посередині. Тобто при бажанні можна брехати скільки завгодно, так як преса буде надавати дві точки зору, не переймаючись перевіркою фактів. На цьому тлі розслідування на основі відкритих даних стало дуже впливовим інструментом", - зазначив він.

Читайте також: Експерти Bellingcat посміялися над новим звітом Росії по MH17
Засновник Bellingcat розповів, чому розслідування групи сфокусовані на Росії.
"Росія - легка здобич. Наприклад, Міноборони робить заяву, що не бомбило лікарню. Ми перевіряємо це на основі відкритих даних і майже завжди з'ясовується, що військове відомство Росії бреше", - сказав він.
На питання журналістки, чи страждає він русофобією, Хіггінс відповів:
"Ні, просто Росія спрощує нашу задачу. Так, вона дуже гостра в розвідці, війні і обмані, але досить проаналізувати загальнодоступні дані, щоб довести, що російська влада бреше. Постійна брехня ще не робить тебе відмінним брехуном. Є таке змагання: слово Росії проти слова Заходу. Коли люди запитують мене, чому ти постійно кажеш про Росію, я відповідаю: "Попросіть Росію припинити брехати про те, що відбувається в Україні і в Сирії", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  авіаносна група військово-морського флоту Росії готується завдати удару по місту Алеппо в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?