Росії варто замислюватися над виживанням, китайські ракети вже на кордонах - політолог з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росії варто замислюватися над виживанням, китайські ракети вже на кордонах - політолог з РФ

Росії варто замислюватися над виживанням, китайські ракети вже на кордонах - політолог з РФ
Джерело:  online.ua

На тлі змін у світовій політиці Росії варто серйозно задуматися про власну безпеку.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.


Читайте також: У Росії пояснили, чому Обама сварився з Путіним


"Природа не терпить порожнечі. Якщо йде Америка, то її місце займають авторитарні і диктаторські режими. Ці режими несуть зовсім інші цінності в світ. Я не хочу ідеалізувати Америку, вона ніколи не була повністю вірна цінностям, які нею ж були проголошені. Але у мене є свій контрольне запитання, яке я часто задаю російським амеріканофобам: уявіть, що ваші мрії стали реальністю, США, як Атлантида, провалилися. Залишилися такі гравці: безпорадна Європа, Китай, ісламський радикалізм і Росія. Як ви думаєте, в цьому новому прекрасному світі безпека Росії збільшиться, чи ні, та й взагалі, чи довго вона в цьому світі проіснує? І тут вони починають замислюватися. А після повідомлення про розміщення Китаєм стратегічних ядерних ракет на кордонах Росії задумаються ще більше", - розповів політолог.


Читайте також: Китай розмістив ракети біля кордонів Росії, соцмережі веселяться: з'явилося відео


"Цікаво, що зміна ролі США у світовій політиці йде через низку випадковостей. Ось випадково до влади в США дістався крайній лівак, який так і не зміг позбутися від своїх анархо-комуністичних ідей. Його візит на Кубу - це просто паломництво до ідеалів молодості. Треба було віддати данину світлому образу терориста Че Гевари, футболку із зображенням якого, ймовірно, він носив у студентські роки, - продовжив він. - Друга протилежна випадковість - перемога на виборах спекулянта нерухомістю з явно шахрайськими нахилами".


"Однак в цих випадковості відбивається певна закономірність, втома американського суспільства від місії глобального поліцейського, стрижня міжнародної безпеки. Якщо Європа вже вийшла на пенсію, то американці теж починають про це замислюватися", - резюмував Піонтковський.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Карикатурний Трамп продовжить справу Обами, а Росії варто задуматися, чи виживе вона - Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?