Росії висунули нові претензії через витівки проти України - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росії висунули нові претензії через витівки проти України - у чому річ

Росії висунули нові претензії через витівки проти України - у чому річ
Джерело:  online.ua

Країни ООН виступили з новою заявою проти витівок російського окупанта в українському Криму. У спільному зверненні вони вимагають у Кремля не вчиняти репресій проти населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

За оприлюдненими даними, ООН також вимагає від агресора повного доступу моніторингових міжнародних місій до Кримського півострова.

"У ході 45-ї сесії Ради ООН з прав людини (м.Женева) держави-члени ООН у Спільній заяві щодо Криму закликали Росію як державу-окупанта дотримуватись своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, гарантувати права і свободи людини, неухильно виконувати резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України та стану з правами людини в АР Крим та м.Севастополь", - говориться у заяві.

Представники ООН виступили за виконання Росією наказу Міжнародного суду організації щодо скасування заборони Меджлісу — кримськотатарського представницького органу — та забезпечення викладання української мови у регіоні.

"Сьогодні в Женеві міжнародне співтовариство ще раз підтвердило свою непорушну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України, засудило порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права на окупованому півострові", - відзначили в МЗС.

Нагадаємо, Крим залишається під контролем агресора з лютого-березня 2014 року. Жодна цивілізована країна не визнала цього міжнародного злочину, який кремлівські пропагандисти кличуть "приєднанням".

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 вересня команда очільника Кремля Володимира Путіна провела на території окупованого Криму так звані "місцеві вибори". На цю нахабну провокацію уже відреагували у Володимира Зеленського — там наголосили, що відсутність поваги українського законодавства та норм міжнародного права є візитівкою РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?