Росії загрожує розпад: аналітики зробили попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росії загрожує розпад: аналітики зробили попередження Путіну

Росії загрожує розпад: аналітики зробили попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Ян Шир із Кафедри російських та східноєвропейських досліджень (Карлів університет, Чехія) звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін оголосив про зміни до Конституції, чим викликав спекуляції на тему, що він шукає спосіб якомога довше залишитися при владі та передати її тому, кого сам же й обере.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Aktualitу".

За словами аналітика, наразі Путіну нічого не залишається, як триматися при владі. Інакше йому загрожує покарання за те, що він накоїв.

"Щодо майбутнього Росії, то один із реальних варіантів – це розпад країни. Вона не тільки неосяжна, а й дуже неоднорідна. На півдні переважають мусульмани; на сході відчувається великий вплив азійських держав, а кандидати на відокремлення є й у центрі держави – в Татарстані та на Уралі", - каже Шир.

Наразі кроки навіть самого очільника Кремля стали менш прогнозованими, а через недавні заяви тільки щільнішає "туман" навколо планів президента.

"Якщо Росія розпадеться, це може призвести до серйозних наслідків для всього світу. Може вибухнути чергова міграційна криза, і частина громадян відправиться на захід. Крім того, під загрозою можуть опинитися поставки енергоносіїв. Окрема велика проблема – це ядерна зброя. Але рано чи пізно, судячи з усього, планета зіткнеться з цим викликом", - каже аналітик.

На думку Шира, вирішити можна навіть ті проблеми, які є в Росії, але тільки не з Путіним на чолі. Великим питанням залишається й те, що відбуватиметься, як розпадеться система правління нинішнього президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Сенцов на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив,  що глава держави Володимир Зеленський хоче домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним, однак він наголосив, що з Путіним неможливо домовитися. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?