Росії загрожує заборона на участь в Олімпіаді-2016
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росії загрожує заборона на участь в Олімпіаді-2016

Росії загрожує заборона на участь в Олімпіаді-2016
Джерело:  online.ua

Росія може бути виключена з числа країн, що беруть участь в Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це написав глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах в своїй колонці на Frankfurter Allgemeine Zeitung.
ЧИТАЙТЕ: " Гасіть світло - кіна не буде": "Російський витязь" Повєткін упіймався на допінгу
Бах підкреслив, що МОК планує покластися на підсумки розслідування, проведеного зараз Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) щодо російських спортсменів.
"Якщо будуть представлені свідчення організованої і всеосяжної допінг-системи, яка зачіпає різні види спорту, то міжнародні федерації та МОК повинні будуть прийняти важке рішення між колективною відповідальністю і індивідуальної справедливістю". Це може означати, що спортсмени, підозрювані в допінгу, повинні будуть самі доводити, що їх допінг-проби були проведені на міжнародному рівні і незалежно один від одного, а також відповідали правилам спортивних федерацій і Всесвітнього антидопінгового коду", - написав Бах.

ЧИТАЙТЕ: Ще одна російська суперчемпіонка впіймалася на скандальному допінгу
Відзначимо, що допінговий скандал, який, цілком можливо, призведе до відлучення делегації Росії від участі в Олімпіаді-2016, дійшов до рівня МОК після того, як утікач до США, глава московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков розповів про масовий прийом допінгу російськими спортсменами перед Олімпіадою-2014 в Сочі.
Зокрема, Родченков докладно розповів про цілу налагоджену систему фальсифікації допінг-проб російських спортсменів, коли проби підміняли на свідомо "чисті", які заготовляли за кілька місяців до початку Олімпіади.
Також Родченков заявив, що допінг уживали як мінімум 15 російських спортсменів, які завоювали медалі в Сочі.
ЧИТАЙТЕ: Футбо лісти збірної Росії неодноразово ловилися на наркотиках
Нагадаємо, через допінговий скандал з мельдонієм дискваліфіковані десятки російських спортсменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?