Російська хакерська група атакує Швецію під виглядом ісламістів — Bloomberg
Категорія
Технології
Дата публікації

Російська хакерська група атакує Швецію під виглядом ісламістів — Bloomberg

Російська хакерська група атакує Швецію під виглядом ісламістів — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Швеція з лютого стала жертвою серії скоординованих кібератак, спрямованих на перешкоджанню вступу країни до НАТО. За хакерськими атаками стоять росіяни, які прикидаються ісламістами.

Джерело: Bloomberg

Хакери з РФ прикидаються ісламістами

Хакерська група, яка називає себе Anonymous Sudan, атакувала десятки шведських аеропортів, лікарень і банків з лютого нібито у відповідь на спалення Корану перед турецьким посольством у Стокгольмі на початку цього року.

DDoS-атаки, які перевантажують веб-сайти та служби, вивели з ладу онлайн-програми на національному громадському мовнику Швеції, веб-сайти Scandinavian Airlines, державної енергетичної компанії Vattenfall і оборонної компанії Saab AB.

Anonymous Sudan стверджує, що складається з хакерів зі східноафриканської країни, метою яких є переслідування «всіх, хто виступає проти ісламу».

За словами Маттіаса Велена, який керував розслідуванням хакерських атак, ретельне вивчення записів Anonymous Sudan у соціальних мережах — і даних про атаки — показує, що група не є ані суданською, ані ісламістською.

Натомість Anonymous Sudan демонструє ознаки добре організованої групи росіян із тонкими знаннями шведської політики та соціальних питань, - сказав він.

Їхня мотивація полягає в створенні атак, спрямованих на посилення напруженості з мусульманською меншиною в країні та тиску на Туреччину, щоб вона твердо відмовилася від пропозиції Швеції приєднатися до НАТО.

Про походження Anonymous Sudan дізналися з Telegram

Велен сказав, що підказки про справжнє походження Anonymous Sudan містила загальнодоступна інформація на каналі групи в Telegram.

На сторінці біографії Anonymous Sudan вказав російську як основну мову, а як місце розташування – Росію.

Група також об’єдналася в Інтернеті з Killnet, проросійською політичною хакерською групою, яка націлена на організації та країни, які виступають проти війни в Україні.

Інша підказка полягає в тому, що Anonymous Sudan, здається, добре фінансується.

Замість того, щоб використовувати мережі заражених комп’ютерів для здійснення дешевих атак — як зазвичай здійснюються хакерські атаки — група орендувала 61 сервер у Німеччині для проведення своїх операцій.

Угруповання здійснило атаки на такі країни, як Данія, Франція, Німеччина, Індія та Ізраїль. Експерти вважають, що його основною метою є припинення підтримки розширення НАТО, яке посилило б захист Північної Європи від російської агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?