Російська соцмережа цинічно "привітала" українців зі святами
Категорія
Україна
Дата публікації

Російська соцмережа цинічно "привітала" українців зі святами

Російська соцмережа цинічно "привітала" українців зі святами
Джерело:  apostrophe.ua

Російська соціальна мережа "Вконтакте", відома своєю лояльністю до Кремля, запропонувала українцям вітати один одного з травневими святами листівкою з п'ятьма колосками - одним із символів Голодомору в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Апостроф.
За словами блогера Андрія Пиндика, «пі***си (інакше їх не назвати) з "Вконтакте" своєрідно привітали українців з Першотравнем».
«Можна абсолютно безкоштовно подарувати три подарунки своїм друзям - п'ять колосків, перев'язаних червоною стрічкою. Ті самі п'ять колосків, указ про яких поклав початок Голодомору в Україні», - написав він.
Блогер додав, що цей «подарунок» доступний тільки для користувачів з України: «С не-українського IP колосків немає. Колоски з'являються тільки в українському інтерфейсі, незалежно від IP».
Пізніше Пиндик додав в коментарях і виправдання прес-секретаря соцмережі «Вконтакте».



Як відомо, закон про "п'ять колосків" - народна назва репресивного радянського закону часів Голодомору, який передбачав "розстріл з конфіскацією всього майна і з заміною за пом'якшуючих обставин позбавленням волі на строк не нижче 10 років з конфіскацією всього майна" за розкрадання колгоспного і кооперативного майна.
Амністія в цих випадках заборонялась.
Як повідомляв ONLINE.UA, російські слідчі вивчали тих, хто виявляв інтерес до книг про Голодомор та історії України в Бібліотеці української літератури в Москві.




Фото: Facebook/ Андрій Пиндик

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?