Російська сторона готова: Москва несподівано звернулася до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Російська сторона готова: Москва несподівано звернулася до України

Російська сторона готова: Москва несподівано звернулася до України
Джерело:  online.ua

У правлячій російській партії "Єдиная Росія" виступили із можливою пропозицією щодо викупу останків офіцера НКВС Миколи Кузнєцова в української влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву депутата Держдуми Олександра Хінштейна.

За його словами, для цього можна організувати збір коштів.

"Багато разів сьогоднішньою владою України заявлялося, що Микола Іванович Кузнєцов та інші співробітники НКВС — не герої, а вороги свого народу. Пам'ятник йому знесений, вулиці, які раніше мали його ім'я, перейменовані на честь нових героїв України, в бою з якими та віддав своє життя відважний радянський розвідник", - стверджує заступник секретаря генеральної ради партії.

Політик стверджує, що російська сторона готова до викупу, перевезення останків радянського силовика, а також його заховання, ймовірно, за місцем народження. Як відомо, той з'явився на світ у місті Кудимкар у Пермському краю.

Нагадаємо, місцева влада Львова вирішила відтермінувати питання щодо перепоховання останків Кузнєцова. На думку мера Андрія Садового, неприпустимо навіть обговорювати це, доки українські політв'язні знаходяться в Росії.

"Тільки, коли Російська Федерація поверне наших полонених, тоді це питання буде розглянуто", - додав посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров стверджує, що в Кремлі зацікавлені у поновленні дипломатичних контактів з Україною. Нібито навіть обговорюється повернення посла РФ до Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?