Російська вакцина проти коронавірусу стала зброєю Кремля — Кулеба
Категорія
Політика
Дата публікації

Російська вакцина проти коронавірусу стала зброєю Кремля — Кулеба

Російська вакцина проти коронавірусу стала зброєю Кремля — Кулеба
Джерело:  День

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували способи використання російської вакцини проти коронавірусу. Голова відомства Дмитро Кулеба стверджує, що Кремль користується цією розробкою як зброєю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "День".

За його словами, вакцина стала в цілому прикладом гібридних можливостей.

"Існує кілька вимірів цього питання. Є класичний шлях отримання вакцини чи доступу до неї через систему COVAX. Зокрема існують можливості домовитись напряму з окремими постачальниками-виробниками, а також є гібридна можливість звернутись до країн, які вже зарезервували для себе з великим запасом вакцину, попросити їх зараз дати невелику частку нам з розрахунком на те, що вони все одно свої запаси поповнять", - наголосив Кулеба.

Він додав, Що історія з російською вакциною прямо торкається України.

"І є ще один гібридний вимір у цій історії — це ситуація з російською вакциною. Ми ж розуміємо, що коли йдеться про російську вакцину, то вона є гібридною зброєю Росії проти України", - зауважив дипломат.

Нагадаємо, раніше в українському уряді прямо відмовилися від придбання російської вакцини. Вона навіть не пройшла необхідних випробувань, а масова вакцинація нею триває фактично як фінальна третя стадія процесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, громадяни Росії не квапляться вакцинуватися препаратом "Спутник V" проти коронавірусу COVID-19. Згідно з соціальним дослідженням "Левада-центру", понад половини респондентів заявили про неготовність вакцинуватися. Близько 58% росіян не хочуть проходити щеплення, навіть якщо воно буде безкоштовним. Водночас готовність висловили тільки 38%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?