Російські депутати здивували відомого карикатуриста
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські депутати здивували відомого карикатуриста

Російські депутати здивували відомого карикатуриста
Джерело:  online.ua

Відомий російський карикатурист Сергій Йолкін відреагував на ініціативу депутатів Ленінградської області, які запропонували запровадити заборону на висміювання цілого ряду «неофіційних символів» Росії, і опублікував черговий шарж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook художника.
Відзначимо, що ленінградські депутати збираються внести до Держдуми РФ законопроект про захист неофіційних символів Росії, таких як собор Василя Блаженного, Московський Кремль, Цар-дзвін і Цар-гармата, геральдичні знаки династії Романових і династії Рюриковичів, державні нагороди та ордени Російської імперії до 1917 року, геральдичні знаки СРСР і вищі державні нагороди СРСР, автомат Калашникова, образ радянського воїна-визволителя, танк Т-34, агітаційний плакат «Батьківщина-мати кличе!».
За словами автора документа, депутата Володимира Петрова, «останнім часом, особливо в інтернеті, злостивці і ненависники нашої країни глумляться над нашими неофіційними символами, зловмисно спотворюючи і ганьблячи їх».
«Крім прапора, герба, гімну Росія відома і іншими символами, що відображають нашу історію, яка не обмежується останніми 20 роками. Ці символи не меншою мірою представляють нашу країну. Жартівники випускають туалетний папір із зображенням Кремля, зображують п'яного радянського бійця. Це неприпустимо, і ми повинні карати за такі дії», - вважає він.
Тим часом художник у своїй карикатурі зобразив двох робочих, які несуть величезний тюбик із написом "Цар клей" до розколотого дзвону на тлі зубчастої стіни Кремля. Як відомо, Цар-Дзвін так і не був використаний за призначенням, оскільки тріснув незабаром після створення.



Карикатура Сергія Йолкіна
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в окупованому Росією  Севастополі стався скандал: на одному зі з'їздів в гімн РФ внесли правки і додали слова «рабських народів союз віковий».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?