Російські хакери готують масштабну кібератаку проти України: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські хакери готують масштабну кібератаку проти України: з'явилися подробиці

Російські хакери готують масштабну кібератаку проти України: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Російські хакери планують масштабну кібератаку проти України: зараз вони активно заражають комп'ютери українських компаній шкідливим ПЗ, що забезпечує несанкціонований доступ до них.

Про це заявив глава кіберполіції України Сергій Демедюк в інтерв'ю Reuters, передає  ONLINE.UA.

"Аналіз вже виявленого шкідливого ПЗ і націленість атаки на Україну свідчать про те, що все це готується на конкретний день", - сказав він.

 Також в поліції зазначили, що хакери націлені на компанії, банки та енергетичну інфраструктуру, через активацію шкідливого ПЗ в одну масштабну атаку.

"З початку року поліція виявляє віруси в фішингових листах, відправлених з доменів державних установ, системи яких були зламані, і підроблені веб-сторінки, що імітують реальні сайти державних органів. Намагаючись уникнути виявлення, хакери впроваджують шкідливе ПЗ у мережі компаній, розбивши його на окремі файли", - підкреслив Демедюк.

 За його словами, масштаби поточної кампанії такі ж, як NotPetya.

Зараз українська поліція працює з іноземними урядами для виявлення хакерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк заявив про можливість масштабної кібератаки  на державні установи, приватні компанії та пристрої звичайних громадян перед фіналом Ліги чемпіонів 26 травня у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?