Російські хакери опублікували в Мережі секретні дані про саміт НАТО у Вільнюсі
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські хакери опублікували в Мережі секретні дані про саміт НАТО у Вільнюсі

Російські хакери опублікували в Мережі секретні дані про саміт НАТО у Вільнюсі
Джерело:  online.ua

12 липня хакерська група From Russia with Love опублікувала секретну інформацію, що стосується підготовки до саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі. Це угрупування пов'язують з Росією.

Джерело: 15min

Хакери "злили" конфіденційну інформацію про підготовку саміту у Вільнюсі 

Увечері 12 липня хакери заявили, що мають доступ до секретних даних про організацію саміту НАТО у Вільнюсі.

29 файлів "злито": в них є інформація про охорону лідерів НАТО, презентації, протоколи, програмне забезпечення і навіть імена військовослужбовців.

Так, у цих документах є відомості, що під час підготовки саміту перевірили 30 установ і 346 "активів", розташованих на території Литви. З них 23% - в "зоні ризику" з неприйнятним рівнем загрози.

Також повідомляється, що за безпекою заходу слідкувала снайперська група Міністерства внутрішніх справ Литви, особисті дані 17 співробітників якої нібито є в документах.

Злиті імена осіб, які відповідальні за обмін розвідданими з відповідними службами НАТО в Литві і за моделювання можливих загроз безпеці учасників саміту.

Хакери опублікували нібито конкретні маршрути пересування делегацій НАТО у Вільнюсі.

Проросійські Telegram-канали звинувачують у витоку даних Україну

Російський сегмент Telegram вже знайшов винного у цій ситуації – нібито витік даних відбувся в Україні.

Речниця Департаменту державної безпеки Литви Аурелія Вернікайте підтвердила в коментарі 15min хакерську атаку. Інцидент мав місце і розслідується у співпраці з відповідними органами.

Нагадаємо, що 11-12 липня, перед самітом НАТО у Литві, також було зафіксовано дві кібератаки. Через це на регіональній радіостанції та в торговому центрі транслювалася дезінформація, бо музичний потоковий сервіс було зламано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?