Російські найманці відкрили вогонь поблизу Станиці Луганської
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські найманці відкрили вогонь поблизу Станиці Луганської

Російські найманці відкрили вогонь поблизу Станиці Луганської
Джерело:  online.ua

За минулу добу українські військовослужбовці зафіксували чотири порушення режиму тиші збоку російських найманців.

Джерело: Facebook-сторінка штабу ООС

Ситуація на Донбасі 

За інформацією представників штабу ООС, російські збройні формування вели вогонь по околицях населенного пункту Станиця Луганська з мінометів калібру 82 мм. На счастя, втрат та поранених серед українських військовослужбовців не має.

Упродовж доби, 15 лютого, бойовики 4 рази порушували режим тиші та відкривали вогонь, двічі із застосуванням забороненного Мінськими домовленностями озброєння.

Зокрема, ворог вів вогонь у бік Катеринівки з протитанкових ракетних комплексів. З ручних протитанкових гранатометів бойовики гатили у напрямку Лобачевого.

В районі Оріхового вівся обстріл позицій українських військовослужбовців із мінометів калібру 120 мм та з станкових протитанкових гранатометів.

ЄС пригрозив РФ санкціями у разі визнання "ЛДНР" 

Євросоюз планує розширити пакет санкцій у разі визнання Росією не підконтрольних Україні територій Донбасу.

Резолюція Держдуми Росії про визнання так званих "ЛДНР" "суверенними державами" суперечить міжнародному праву. Якщо Росія рухатиметься в цьому напрямку, ЄС має діяти і вводити санкції, - зазначив голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс.

З аналогічними заявами виступили керівники МЗС Литви та Естонії.

Очільник французької дипломатії Жан Ів Ле Дріан заявив, що плани РФ визнати "ЛДНР" - це наступ на Україну і без застосування зброї.

Це стало б неприйнятною ситуацією, нападом без зброї та руйнуванням територіальної цілісності України, - підкреслив Ле Дріан.

Між тим, керівництво Ради Європи закликали не допустити ескалації ситуації навколо України.

Ми вкрай стурбовані значною напруженістю ситуації навколо України. Ми стривожені перспективою великого конфлікту на нашому континенті між нашими державами-членами, - йдеться у спільній заяві представників Ради ЄС.

У Раді ЄС запевнили у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликали всі інші країни подвоїти зусилля для уникнення подальшого загострення ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?