Російські окупанти нанесли нові удари по українським містам
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти нанесли нові удари по українським містам

Російські окупанти нанесли нові удари по українським містам
Джерело:  online.ua

Вранці 11 березня пролунали потужні вибухи в Дніпрі, Луцьку, Харкові, а також населенних пунктах Рівненської та Волинської областей.

Джерело: ДСНС України

Окупанти нанесли авіаудари по Дніпру

Представники управління ДСНС в Дніпропетровській області заявили, що по Дніпру було нанесено три авіудари, зокрема, по об'єктах у Новокодатському районі.

Так, одне з влучань зафіксовано поблизу дитячого садочку, багатоквартирного житлового будинку. Від авіударів була зруйнована фабрика з виробництва взуття, на якій спалахнула пожежа.

За попередньою інформацією, у наслідок авіаударів загинула одна людина. За словами очевидців, в Дніпрі обстріляли завод Петровського.

Фото - ДСНС у Дніпропетровській області

У Луцьку також пролунала серія вибухів, після якої йомовірно спалахнула пожежа на території заводу "Мотор".

Мер Луцька Ігор Поліщук повідомив, що вибухи чутно в районі аеродрому.

При цьому представники Держінспекції з ядерного регулювання повідомили, що окупанти нанесли удари по ядерній підкритичній установці Джерело нейтронів, розташованої на майданчику Національного наукового центру Харківський фізико-технічний інститут у Харкові.

За попередньою інформацією, в результаті авіаударів установка була повністю знеструмлена.

Вкотре Російська Федерація здійснила акт ядерного тероризму!!! За попередньою інформацією ЯПУ Джерело нейтронів повністю знеструмлено, є поверхневі пошкодження будівлі. Цей перелік пошкоджень поки не є повним. Наразі інформація про наслідки пошкоджень уточнюється персоналом, - зазначили представники Держкомісії з ядерного регулювання.

Джерело нейтронів призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії та для виробництва медичних радіоізотопів.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?