Російські окупанти планують захопити Південноукраїнську АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти планують захопити Південноукраїнську АЕС

Російські окупанти планують захопити Південноукраїнську АЕС
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, російські окупаційні війська ведуть наступ у напрямку Південноукраїнської АЕС на території Миколаївської області.

Джерело: телеканал"Рада"

Південноукраїнська АЕС знаходиться під загрозою 

Арестович повідомив, що окупанти ведуть наступ на півночі від Миколаєва, намагаючись розгорнутись у напрямку ПАЕС.

Щодо Запорізької АЕС радник керівника Офісу президента зазначив, що вона наразі перебуває під контролем ворога, але продовжує працювати у штатному режимі, а сили окупантів там незначні.

Також він висловив думку, що північніше Миколаєва ворогу "не легко буде пройти, як йому здається, але зусилля окупантів спрямовані туди.

У той же час секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що наразі ворог готує другу хвилю наступальних дій.

Російські загарбники не полишають планів захопити Київ.

Українське військо дає гідну відсіч, і день нашої перемоги над російською химерою наближується з кожним днем, але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми маємо підійти максимально готовими і згуртованими, - зазначив Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що стратегічно важливими містами під контролем України залишаються Маріуполь Київ, Харків, Миколаїв, Чернігів і Одеса.

План ворога - взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні сили, створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення, - зазначив Данілов.

За його словами, військове командування окупаційних військ РФ наразі приділяє особливу увагу захопленню півдня України, щоб позбавити нас виходу до Чорного та Азовського морів та придушити економічно.

Ворог не полишає надій оволодіти Києвом і формує ресурси для оточення Дніпра. Ми зробили найбільш важкий крок до перемоги, але попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель! Похоронки російським матерям і тони обвугленого російського військового заліза - пам'ятка для наступної хвилі окупантів: не лізьте - вб'ємо! І будемо вбивати стільки, щоб одурманене російське суспільство прокинулось, якщо не від почуття провини, то від болю, - зазначив секретар РНБО.

Водночас Данілов наголосив, що Україні вдалось зруйнувати міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію.

Ми витримали першу, найбільш важку хвилю атаки російських орків. Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини і Харківщини, Чернігівщини і Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху, - зазначив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?