Російські окупанти зупинили водопостачання в Маріуполі — люди виходять на протести
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти зупинили водопостачання в Маріуполі — люди виходять на протести

Російські окупанти зупинили водопостачання в Маріуполі — люди виходять на протести
Джерело:  online.ua

У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі росіяни повністю зупинили водопостачання. Також вони оголосили, що нібито проводять ремонтні роботи.

Джерело: радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

У Маріуполі зупинили водопостачання

Андрющенко заявляє, що насправді ж, електромережі не витримали спеки.

Робота навіть єдиної насосної неможлива - знеструмлення. Правду звісно не кажуть в голос, але але. Як місто буде виживати без води в таку спеку - питання без відповіді. Ми ж попереджали, що таке станеться. Навіть казали, що треба зробити. Але ж ні. В окупантів свій шлях. Нажаль, ціною маріупольців, - написав Андрющенко.

Фото: t.me/andriyshTime

Також він повідомив, що в мікрорайоні “Волонтерівка” Кальміуського району Маріуполя, люди зідрались в школі з вимогою термінового вирішення проблеми з питною водою, електрикою та транспортним сполученням.

Андрющенко зазначає, що близько 3 тис. людей та щонайменш 200 дітей залишаються відрізаними від мінімальних базових умов існування.

Протестне зібрання відбулося після смерті посеред вулиці двох пенсіонерів, що намагались в спеку подолати кілометри з Волонтерівки до центру району. Місцева окупаційна влада спробувала годувати “завтраками”, але у підсумку просто втекла під захистом російських автоматників. Людей кинуто на призволяще.

Зазначається, що більшість чоловіків з цього мікрорайону досі перебувають в фільтраційній колонії в Седово, що унеможливлює вирішення проблем власними руками.

Спротив наростає. Окупанти відверто тушать пожежу бензином.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?