Російські письменники звернулися до Путіна через відомого українця
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські письменники звернулися до Путіна через відомого українця

Російські письменники звернулися до Путіна через відомого українця
Джерело:  РІА Новини

У Всесвітній організації письменників (Русский ПЕН-центр) написали колективний лист президентові Росії  Володимиру Путіну  з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook організації.


Читайте також: Український в'язень Путіна працює в якутській в'язниці: стали відомі подробиці


"Ми просимо Вас, пане Президенте, застосувати до Олега Сенцова норму закону, що дозволяє главі держави приймати рішення про помилування засуджених без визнання провини з їх боку, просимо використовувати всі наявні ресурси і механізми для якнайшвидшого звільнення нашого колеги Олега Сенцова", - йдеться в тексті листа, який підписав 61 письменник, журналіст і поет.


Серед підписантів звернення до президента РФ значаться: Олександр Архангельський, Вероніка Долина, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерская, Олександр Кушнер та ін.


РІА Новини інформує, що в ході щорічної прес-конференції у відповідь на запитання про звільнення утримуваних в РФ режисера Олега Сенцова і журналіста Романа Сущенко Путін відповів: "Звичайно, ні у кого немає бажання тримати журналістів, якщо вони займаються журналістською діяльністю. Що нам робити, якщо кінорежисер, - це доведено в суді, - готувався до скоєння терористичних актів? Його відпустити тільки за те, що він режисер? Чим він відрізняється від кадрового співробітника військової розвідки, який планував зробити те ж саме? Ми відпустимо сьогодні цього режисера, а потім повинні відпустити і кадрових співробітників розвідки?... Чим вони відрізняються в даному випадку один від одного? Сьогодні відпустимо одних, а завтра прийдуть інші? Треба домовитися, щоб це було припинено. і тоді можна буде подумати і про амністію".


Звернення до Путіна також направили російські письменники, що входять до Конгресу інтелігенції.


Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії до 20 років тюремного ув'язнення за нібито підривну діяльність на території анексованого Криму.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  кінорежисер Олександр Сокуров заявив про готовність стати перед Путіним на коліна заради звільнення Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?