Російські посли намагаються завадити Кулебі провести турне Африкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські посли намагаються завадити Кулебі провести турне Африкою

Російські посли намагаються завадити Кулебі провести турне Африкою
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у РФ уважно стежать за його візитом до країн Африки. Також Москва запланувала поїздку голови російського МЗС Сергія Лаврова по його слідах.

Джерело: Дмитро Кулеба

Кулеба проводить турне країнами Африки

Під час включення з Ефіопії, Кулеба сказав, що Лавров планує візит до Африки по слідам українського міністра.

Я знаю, що в Москві дуже уважно стежать за моїм турне і там, де я зʼявляюся, приходить російський посол і починає розказувати: як погано, що ви приймали українського міністра. Лавров по моїх слідах, навздогін одразу намагається говорити з людьми, з якими я говорив і планує свій візит до Африки, - сказав він.

Він додав, що Африка є простором дипломатичного двобою з РФ, адже протягом 30 років Росія працювала на континенті, сіяла свою пропаганду та намагалася переконати, що вона є "рятівником і єдиним захисником" Африки на світовій арені.

Турне африканським континентом Кулеба продовжить у Руанді.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України перебуває з візитом у країнах Африки з метою просування Формули миру Президента Володимира Зеленського та відкриття нових перспектив для країни.

Кулеба зробив звернення з нагоди Дня Африки

25 травня щорічно відзначається Міжнародний день Африки.

Сьогодні Україна активізує свою зовнішню політику щодо Африки, спрямовану на українсько-африканський ренесанс. Нещодавно ми затвердили нашу першу Африканську стратегію МЗС та активізували політичний діалог з багатьма країнами континенту. Цього року ми збираємося відкрити нові посольства в різних куточках Африки та плануємо провести перший саміт Україна-Африка. Я запрошую лідерів ваших країн взяти участь у цій важливій події.

Кулеба зазначив, що Україна хоче розвивати нове партнерство, засноване на трьох принципах взаємності: взаємної поваги, взаємних інтересів і взаємної вигоди.

Він нагадав, що рамках зернової ініціативи до країн Африки — Ефіопії, Лівії, Марокко, Єгипту, Кенії, Судану, Тунісу, Сомалі та Алжиру — вже було відправлено 123 судна з понад 3 мільйонами тонн сільськогосподарської продукції.

Наші зусилля не обмежуються експортом. Ми також надаємо гуманітарну допомогу в рамках програми Президента Зеленського «Grain from Ukraine». У її рамках ми вже відправили 6 суден із вантажем 170 тисяч тонн пшениці до Сомалі, Кенії, Ефіопії та Ємену.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?