Російські соладти вбили 1222 людини у Київській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські соладти вбили 1222 людини у Київській області

Російські соладти вбили 1222 людини у Київській області
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу Генерального прокурора Ірина Венедіктова повідомляє, що українські правоохоронці підтвердили загибель 1222 мешканців Київської області від рук російських солдатів.

Джерело: інтерв’ю Ірини Венедіктової для британського телеканалу  Sky News

На Київщині російські соладти вбили 1222 людини

Станом на ранок 10 квітня, ми знайшли тіла 1222 мешканців, які загинули під час російської окупації Київської області. Це тільки в Київській області, - заявила глава ОГП.

Вона звернула увагу на те, що російські загарбники знищили Бородянку, попри те, що в місті взагалі не було військових об’єктів та підрозділів військових.

Ірина Венедіктова також підтвердила, що її команда уже розпочала 56 кримінальних проваджень за статтями воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Як уже згадувалося раніше, наразі українські слідчі проводять ексгумацію тіл мирних мешканців, похованих у братських могилах, проводять документування злочинів, встановлюють особистості постраждалих і збирають докази на місцях у містечках Київщини, що були під російською окупацією.

За словами представників Міністерства цифрової трансформації, вони залучать новітні технології для пошуку всіх російських військових, які коїли звірства проти цивільного населення в Бучі, Ірпені та інших передмістях Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?