Російські спецслужби намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців – Держспецзв'язку
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські спецслужби намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців – Держспецзв'язку

Російські спецслужби намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців – Держспецзв'язку
Джерело:  online.ua

Українське Державне управління зв'язку звертає увагу на те, що російські хакери та спецслужби впроваджують шкідливий код у зламане програмне забезпечення, яке розповсюджується через торрент-сайти.

Джерело: Держспецзв’язку

Спецслужби РФ намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців

За даними українського Державного управління зв'язку, російські хакери впроваджують шкідливий код у настановні файли та образи ISO, які потім поширюються через торрент-трекери.

Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій комп'ютер, хакери можуть отримати доступ до вмісту і тривалий час залишатися непоміченими.

У багатьох пострадянських країнах системні адміністратори й досі використовують неліцензійне програмне забезпечення (в тому числі операційні системи) в установах та компаніях різних форм власності, що розповсюджується за допомогою торент-трекерів, - говориться в повідомленні.

При установці зламаного ПЗ з торрент-трекерів, користувачі фактично надають доступ російським спецслужбам до їх робочих машин.

Особливо небезпечно встановлювати зламані операційні системи, тому що в такому разі зловмисники можуть отримати повний адміністративний доступ до комп'ютера, на якому вона встановлена.

Хакери атакували сайт НАТО

Група хакерів Killnet взяла на себе відповідальність за DDoS атаку сайту Сил спецоперацій НАТО.

Веб-сайт штабу спеціальних операцій НАТО, який базується в Бельгії, не працював пару годин, перш ніж його відновили.

Офіційний представник НАТО підтвердив кібератаку і сказав, що кіберексперти НАТО активно працюють над інцидентом, який зачіпає деякі веб-сайти НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?