Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди — Зеленський

Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо нічної російської атаки по Одещині, Житомирщині, іншим регіонам України.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський відреагував на нічну атаку РФ

Зеленський підкреслив, що російські війська свідомо цілили по порту Одеси.

Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя.

Про наслідки ударів президента інформували віце-прем’єр Кубраков і міністр МВС Клименко. Також були доповіді Головнокомадувача Залужного та командувача ВПС Олещука.

Військовим дав доручення посилити захист людей і портової інфраструктури, а МЗС – активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна, - повідомив президент.

Кубраков вже зазначив, що ушкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що удар по Одесі абсолютно конкретно зафіксував ставлення РФ до «продовольчих безпек», африканських країн, ООН і перспектив глобального голоду.

Росія атакувала порт Одеси

Нагадаємо, що вночі 19 липня російські війська атакували Одесу, влучивши в інфраструктуру порту та склади в області.

Зокрема окупанти випустили ракети «Онікс» і Х-22 на портову і критичну інфраструктуру Одеси.

Влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, - повідомили в ОК Південь.

Також через вибухову хвилю пошкодило низку багатоквартирних будинків. Відомо про десятьох поранених, серед яких 9-річний хлопчик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?