Російські тюремники підтвердили, що хотіли примусово годувати Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські тюремники підтвердили, що хотіли примусово годувати Сенцова

Російські тюремники підтвердили, що хотіли примусово годувати Сенцова
Джерело:  online.ua

Медпрацівники ФСВП готувалися переходити до примусового годування українського режисера Олега Сенцова. Цю інформацію підтвердив заступник директора Федеральної служби Росії з виконання покарань Валерій Максименко, передає ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

За його словами, такі заходи були необхідні, щоб "зберегти життя" Сенцову.

"Якщо б відмова від їжі продовжилася, то Сенцов міг стати не просто «овочем», а навіть «рослиною». А погрози примусового харчування — ну як можна називати загрозою введення в курс лікування хворого? В даному випадку Сенцову сказали, що за його життя і здоров'я будуть боротися і померти не дадуть. Інше було на його розсуд", - заявив він.

Нагадаємо, що Олег Сенцов повідомив про початок голодування 14 травня 2018 року з вимогою відпустити всіх українців, засуджених в РФ за політичними мотивами. Лікарі підтримували його життя за допомогою спеціальних поживних сумішей. Український режисер оголосив про завершення голодування 6 жовтня. Нещодавно адвокат українця розповів, що моральний і фізичний стан Олега Сенцова дуже важкий. Це також підтвердила і його сестра Наталя Каплан.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов знаходиться в критичному стані, але відмовився він від голодування під тиском російських тюремників, які сказали, що зроблять з нього овоч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?