Російські війська контролюють більшу частину Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська контролюють більшу частину Сєвєродонецька

Російські війська контролюють більшу частину Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

Більшу частину Сєвєродонецька на Луганщині контролюють російські війська, але ризику оточення бійців ЗСУ наразі немає.

Джерело: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

В Сєвєродонецьку тривають вуличні бої

Бої вже йдуть всередині міста. Російські війська контролюють більшу частину міста. Але побоювання того, що десь будуть оточені наші військові… такого не станеться. Є можливість маневрувати. Військові спокійно тримають оборону на тих позиціях, які займають зараз, - сказав Гайдай.

Гайдай розповів, що в місті пошкоджено близько 90% усіх будинків. З них 60% відновленню майже не підлягають. Також повністю зруйнована критична інфраструктура, центрального постачання води, газу чи електроенергії немає.

Евакуація з міста практично неможлива, гуманітарна допомога також не завозиться.

Зараз підвезти гуманітарні вантажі в місто немає можливості, тому що бої йдуть всередині. Тому я й закликаю місцевих жителів, щоб вони ховалися в укриття. Зараз із Сєвєродонецька немає ніякої можливості виїхати. З певної частини, яку контролюють українські війська – можливо, але це дуже ризиковано. Шанси вирватись дуже маленькі. Тому ризикувати життям людей просто немає сенсу, - зазначив голова ОВА.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Донецькому напрямку підрозділи військ РФ основні зусилля зосереджують на встановленні контролю над містом Сєвєродонецьк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?