Російські загарбники обстріляли 63 лікарні від початку війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники обстріляли 63 лікарні від початку війни

Російські загарбники обстріляли 63 лікарні від початку війни
Джерело:  online.ua

Міністр здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загарбники обстріляли 63 українські лікарні, внаслідок цього загинуло 5 медиків.

Джерело: Віктор Ляшко в телеефірі

РФ обстрілює українські лікарні

Вже 63 лікарні російськими терористами обстріляно в Україні. На жаль, за цими обстрілами ми втратили 5 медичних працівників, більше 10 тяжкопоранених, які не можуть працювати, і є легко поранені, які приступили до виконання своїх обов'язків, - повідомив Ляшко.

Він також розповів, що в регіонах, де немає обстрілів, ситуація з лікарнями, їх забезпеченням залишається під контролем міністерства.

Водночас Ляшко наголосив, що поза зоною бойових дій медична допомога надається в повному обсязі, незалежно від того, де проживають ті, хто її потребує, бригади швидкої допомоги виїжджають за викликами.

З початку війни закладам охорони здоров’я перераховано 11,6 млрд грн в рамках програми медичних гарантій. Кошти, отримані від НСЗУ, лікарні можуть витрачати на заробітну плату медпрацівникам, закупівлю необхідних медичних виробів та лікарських засобів.

Нагадаємо, що у вівторок, 8 березня, росіяни вщент зруйнували новозбудоване приймальне відділення центральної міської лікарні в Ізюмі Харківської області.

А 7 березня окупанти обстріляли машину медичної допомоги у Сєвєродонецьку під час виконання медиками своїх професійних обов'язків. Усі, хто був у машині, отримали контузію та травми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?