Російські загарбники розбомбили аеропорт поблизу Вінниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники розбомбили аеропорт поблизу Вінниці

Російські загарбники розбомбили аеропорт поблизу Вінниці
Джерело:  online.ua

Авіація РФ у наслідок ракетного удару повністю знищила аеропорт в районі села Гавришевка під Вінницею.

Джерело: голова Вінницької ОДА Сергій Борзов

Що відомо про масову атаку на аеропорт під Вінницею 

За словами Борзова, аеропорт є воєнним об'єктом.

Представники держспецзв'язку також повідомили, що у наслідок ударів була зруйнована розташована поблизу військова частина.

На ситуацію вже відреагував президент України Володимир Зеленський. За його інформацією, по території аеропорта було випущено 8 ракет. В результаті обстрілу об'єкт був повністю знищений.

Мені щойно доповіли про ракетний удар по Вінниці - 8 ракет. Наша мирна Вінниця ніколи і нічим не загрожувала Росії. Ракетний удар жорсткий, цинічний, повністю зруйнований аеропорт. Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували ми, наші батьки, наші бабусі і дідусі, покоління українців. Кожен день ми повторюємо: "Закрийте небо над Україною. Закрийте для всіх російських ракет, для російської авіації, для всіх цих терористів. Зробіть гуманітарну повітряну зону без ракет, без авіабомб. Ми - люди, і це ваш гуманітарний обов'язок - захищати людей, і ви це можете. Якщо ви цього не зробите, не дасте нам літаків, щоб ми могли себе захистити, то можна зробити тільки один висновок - ви також хочете, щоб нас дуже повільно вбивали". Це відповідальність і політиків світу, і західних лідерів. Відсьогодні і назавжди, - зазначив голова держави.

Президент знову звернувся до країн НАТО із вимогою негайно закрити небо над Україною.

Ми повторюємо кожного дня - закрийте небо над Україною, закрийте небо для всіх російських ракет, для російської бойової авіації, для всіх цих терористів, зробіть гуманітарну повітряну зону, без ракет, без авіабомб.Ми люди й це ваш гуманітарний обов’язок захищати наш, захищати людей і ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо ви не дасте нам хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити - тоді можна зробити один єдиний висновок - ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали. Це відповідальність також і політиків світу, західних лідерів. Відсьогодні й назавжди, - заявив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?