Російські загарбники влаштували голодомор жителям населених пунктів під Києвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники влаштували голодомор жителям населених пунктів під Києвом

Російські загарбники влаштували голодомор жителям населених пунктів під Києвом
Джерело:  online.ua

За словами колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка, російські окупанти влаштували справжній терор жителям населених пунктів Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівка-Рубежівка.

Джерело: Facebook-сторінка Володимира Карплюка

Окупанти влаштували справжній терор місцевим жителям під Києвом

За словами Карплюка, в цих населених пунктах відсутній зв'язок з навколишнім світом, вже майже не має продуктів а десь і води, не має опалення та електропостачання.

Я, Володимир Карплюк, мер Ірпеня Київської області 2014-2018 років. Сьогодні звертаюся до всієї міжнародної спільноти з метою припинення важкої гуманітарної кризи біля столиці України. В Ірпені та в сусідніх містах і селах - гуманітарна катастрофа. Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівка-Рубежівка - повністю захоплені військами РФ, які не дозволяють місцевим жителям виходити з дому. Час від часу людські будинки обстрілюються окупантами з різних видів зброї. Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя вже є епіцентром гуманітарної катастрофи. Невідкладно необхідний безпечний зелений коридордля виходу в Ірпінь і подальшої евакуації через Київ для жителів Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Михайлівка-Рубежівки, Забуччя. Інакше втрати будуть не лише від обстрілів. У ці населені пункти окупанти не дозволяють провозити гуманітарну допомогу! Окупанти формують лінію для подальшої атаки на столицю по межі Гостомель-Буча-Ірпінь-Гореничі. Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників. Закликаю всю міжнародну спільноту докласти зусилля для порятунку мирного населення Ірпеня від загибелі, - повідомив Карплюк.

Фото - facebook.com/karplyuk2019

За його словами, українські військові ведуть бої, намагаючись звільнити Ірпінь. Евакуація місцевих жителів проводиться автобусами через міст біля Романівки в бік столиці.

Російські окупанти зруйнували Ірпінську міську поліклініку та новий медичний центр, забравши собі медикаменти та частину гуманітарної допомоги.

Загарбники також погрожували меру міста вбивством та вимагали сдати Ірпінь, однак отримали відмову.

В усіх вищеперерохованих населених пунктах відсутній мобільний зв’язок, світло, водопостачання. Через пожежі в багатьох мікрорайонах довелося відключити газопостачання.

7 березня в Бучі було підірвано Інститут скловолокна. Випари ацетону та інших хімічних речовин чорним димом піднялися в небо в бік Ірпеня та Михайлівка-Рубежівки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?