Російських паралімпійців допустять на Олімпіаду-2018 за однієї умови
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російських паралімпійців допустять на Олімпіаду-2018 за однієї умови

Російських паралімпійців допустять на Олімпіаду-2018 за однієї умови
Джерело:  online.ua

Окремі російські паралімпійці зможуть взяти участь на Іграх в Південній Кореї тільки під нейтральним прапором.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це йдеться на сайті Міжнародного паралімпійського комітету.

Читайте також: Жданов назвав число українських спортсменів, які отримали ліцензії на Олімпіаду - 2018

При цьому відсторонення російського Паралімпійського комітету продовжено через порушення допінгових правил. Брати участь в Іграх зможуть тільки окремі російські спортсмени, які пройдуть процедуру допуску.

Так, спортсмени повинні будуть пройти кваліфікацію, мати не менш двох пройдених досліджень на допінг за останні півроку, пройти навчання з протидії допінгу, не бути замішаними в розслідуванні про допінг.

Виступати допущені спортсмени будуть в п'яти видах спорту: гірські лижі, біатлон, бігові лижі, сноуборд і керлінг на інвалідних візках. Відзначається, що росіян також допустили до участі в следж-хокеї (хокей на санях), але команда не змогла пройти кваліфікацію.

Зимова Олімпіада пройде в Пхенчхані (Південна Корея) з 9 по 25 лютого, а Паралімпіада - з 9 по 18 березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення не вносити в список запрошених російських спортсменів на Олімпіаду-2018 в Пхенчхані ряд провідних атлетів з кількох видів спорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?