Російський агресор змінив правила в'їзду до Криму - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський агресор змінив правила в'їзду до Криму - що варто знати

Російський агресор змінив правила в'їзду до Криму - що варто знати
Джерело:  online.ua

Російська окупаційна влада змінила правила в'їзду на непідконтрольний Україні Кримський пів острів. Своє рішення агресор пояснив протидії епідемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

За офіційними даними, нові правила чинні з середи, 15 липня. Окупанти скасували обов'язкову 14-денну обсервацію для всіх, хто в'їжджає.

"Для в’їзду на територію тимчасово окупованого Криму необхідно мати при собі медичний документ російською або англійською мовою, який підтверджує негативний результат лабораторного дослідження на наявність коронавірусу методом ПЦР. Тест має бути зроблений не більш, ніж за три дні до прибуття на територію півострова", - додали в офісі уповноваженого.

Якщо громадянин не має документа, йому необхідно протягом 3 діб пройти таке тестування власним коштом.

"У випадку позитивного тесту на коронавірус, особа зобов’язана пройти ізоляцію за місцем перебування або проживання. Ізоляція має тривати до моменту повного одужання та отримання негативного тесту на COVID-19 методом ПЦР", - підкреслили у відомстві.

Також пресслужба омбудсмена наголосила на двох головних умовах самоізоляції:

  • ізольованому приміщенні;

  • запобіганню контактів з іншими особами, які не ізолюються.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація на Донбасі водночас регулярно блокує спроби української сторони організувати перетин громадян через лінію зіткнення.

Ватажки "ЛДНР" говорять про провокації та закриття блок-постів через епідемію COVID-19 на підконтрольній території, однак пускають людей до РФ та назад, де щодня реєструють тисячі нових випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі розкрили плани президента Володимира Путіна щодо захопленого Криму. Найближчим часом він знову відвідає регіон, яким керує окупаційна адміністрація. За словами Дмитра Пєскова — особистого речника президента, візит планують вже на четвер, 16 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?