Російський гелікоптер порушив український кордон на Сумщині. ДПСУ терміново звернулася до ФСБ
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський гелікоптер порушив український кордон на Сумщині. ДПСУ терміново звернулася до ФСБ

Російський гелікоптер порушив український кордон на Сумщині. ДПСУ терміново звернулася до ФСБ
Джерело:  online.ua

Російський авіаційний транспорт фактично систематично порушує український повітряний простір, а також державний кордон України з 2014 року. Подібні інциденти регулярно фіксуються в районі окупованого кремлівською владою Кримського пів острову. Утім, вже у вівторок, 16 березня, такий інцидент стався в межах Сумської області. Російський гелікоптер порушив повітряний простір і це зареєстрували не тільки в Державній прикордонній службі, але й цивільні очевидці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДПСУ.

“Сьогодні прикордонний наряд Державної прикордонної служби України в Сумській області зафіксував заліт вертольоту з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Після чого він повернув в зворотному напрямку і залишив повітряний простір нашої держави”, - підтвердили прикордонники.

Представники служби вже офіційними каналами звернулися до представників прикордонного управління ПС ФСБ РФ по Білгородській та Воронезькій ділянках. У спеціальному листі їм дорікнули порушенням та від російської сторони наразі вимагають інформації про літальний апарат і обставини, за яких він здійснив перетин повітряного простору.

“Наразі очікується відповідь від прикордонників Росії. По даному факту Державна прикордонна служба України також негайно поінформувала всі зацікавлені міністерства та відомства”, - підкреслили прикордонники, але не уточнили — про які сами структури йдеться у заяві.

Першим про резонансний інцидент повідомив журналіст Андрій Цаплієнко через свій канал у Telegram.

“Сьогодні, о 14:05, в районі зони відповідальності Сумського Прикордонного загону ДПС України, ( н/п Краснопілля в районі іпт № 452) у повітряний простір України залетів російський гелікоптер “Мі-8”, висота до 100 метрів, курс 90, розгорнувся на глибині 50 метрів над українською територією”, - уточнив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська агресія проти України вже давно вийшла за межі прямого військового зіткнення — протистояння триває на політичній, економічній та навіть цифровій аренах. Представники кібербезпекового напрямку СБУ напередодні заблокували потужну атаку на захищені бази даних вищих органів державної влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?