Російській олігарх Дерипаска заявив про підготовку до довгострокової війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Російській олігарх Дерипаска заявив про підготовку до довгострокової війни

Російській олігарх Дерипаска заявив про підготовку до довгострокової війни
Джерело:  online.ua

За словами російського олігарха Олега Дерипаски, промова президента США Джо Байдена у Варшаві свідчить про підготовку до довготривалого глобального конфлікту.

Джерело: Reuters

Чи може війна в Україні перерости в глобальний конфлікт 

На думку російського олігарха, конфлікт в Україні може перерости в довготривалий.

Дерипаска зазначив, що війна Кремля проти України - це конфлікт, що зганьбить прийдешні покоління.

Олігарх визнав, що очікував на завершення війни ще кілька тижнів тому.

Однак, за його словами, промова президента Байдена про глобальне протистояння між демократією й автократією свідчить про наміри довготривалого конфлікту в Україні.

Джо Байден (фото - Flickr.com)

Зараз йде якась пекельна ідеологічна мобілізація з усіх боків. Всі ці люди готуються воювати кілька років. Схоже, що всі сторони нерозважливо готуються до довгострокової війни, яка матиме трагічні наслідки для всього світу, - зазначив Дерипаска.

Після вторгнення Росії в Україну Дерипаска потрапив під санкції Великобританії за його передбачувані зв'язки з президентом Володимиром Путіним.

При цьому сам Байден спростував інформацію, що у своєму виступі під час візиту до Польщі закликав до повалення путінського режиму в РФ.

Точка зору президента полягала в тому, що Путіну не можна дозволити здійснювати владу над своїми сусідами або над регіоном, - пояснюють представники БІлого дому.

Також стало відомо, що під час телефонної розмови президент Туреччини Тайіп Ердоган закликав кремлівського диктатора Володимира Путіна припинити війну в Україні.

Підкресливши необхідність якнайшвидшого встановлення режиму припинення вогню та миру між Росією та Україною та покращення гуманітарної ситуації в регіоні, президент Ердоган заявив, що Туреччина й надалі всіляко сприятиме цьому процесу, - йдеться у заяві турецького лідера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?