Російській олігарх Мазепін викрав конфісковану в Італії через санкції власну яхту
Категорія
Події
Дата публікації

Російській олігарх Мазепін викрав конфісковану в Італії через санкції власну яхту

Російській олігарх Мазепін викрав конфісковану в Італії через санкції власну яхту
Джерело:  online.ua

Журналісти британського видання The Guardian дізнались, що 22-метрова яхта російського мільярдера Дмитра Мазепіна, заарештована після введення санкцій проти олігарха у березні цього року за підтримку розв'язаної Кремлем війни проти України, ще влітку таємничим образом зникла з порту Ольбія на Сардинії. 

Джерело:   The Guardian

Що відомо про таємниче зникнення підсанкційної яхти Мазепіна 

Журналісти видання зазначають, що яхта вартістю від 700 тис до 1 млн євро перебувала в в порту Ольбії до червня, однак за кілька годин до офіційного підтвердження, що вона належить Мазепіну, судно таємничим образом зникло.

Мазепін знав, що він був у списку, але зумів максимально використати час, протягом якого ми працювали, щоб встановити, що човен належить йому, оскільки нам потрібно було розслідувати ланцюжок володіння, - пояснив журналістам видання представник відділу фінансової поліції на Сардинії.

За його словами,  правоохоронці перебували у процесі підтвердження права власності судна, коли воно зникло.

Пізніше правоохоронці з'ясували, що Мазепін найняв компанію, яка здійснила перевезення яхти з Італії у невідомому напрямку.

За даними розслідування, після зникнення яхта зробила зупинку в маленькому порту Бісерта в Тунісі, але її місцезнаходження невідоме.

У поліції також зазначили, що через незаконне виведення яхти Мазепін і компанія, яка брала участь у перевезенні судна, будуть оштрафовані на суму до 500 тис євро.

Розслідування, проведене командиром групи фінансової поліції Ольбії Карло Лаццарі, показало, що яхта зробила зупинку в невеликому порту Бізерта в Тунісі, але нині її місцезнаходження невідоме.

Це перший випадок в Італії, коли росіянину із замороженими в країні активами вдалося уникнути санкцій ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?