Російський опозиціонер чекає допомоги холодильника в боротьбі з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський опозиціонер чекає допомоги холодильника в боротьбі з Путіним

Російський опозиціонер чекає допомоги холодильника в боротьбі з Путіним
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський розповів про методи  зміни режиму президента Росії Володимира Путіна, про який йшла мова на прес-конференції в Лондоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook опозиціонера.
Ходорковський написав, що технологій зміни авторитарних режимів відомо три (решта до них зводяться):

  • добровільна передача влади режимом,

  • передача влади в результаті компанії громадянської непокори,

  • збройне повстання.


Також він додав, що будь-яка з форм наступництва, яка не має на увазі зміну основ режиму, зміною режиму не є.


"Основа режиму - механізми забезпечення незмінності влади. Вихідною точкою для початку процесу зміни режиму, є усвідомлення активною частиною суспільства (тобто людьми, готовими до дії, а не до споглядання), необхідності його зміни для вирішення нагальних проблем саме цих людей", - написав Михайло Ходорковський.


Опозиціонер також пояснив, як проходить процес усвідомлення, і що вже робиться:


"Процес усвідомлення йде через "холодильник" (сее організовує влада) і через просвітництво (те чим, наприклад, займаємося ми і колеги з ФБК). Крім цього потрібно "бачення майбутнього", яке ми опрацьовуємо з експертами (конституційна доповідь вже опублікована). І потрібні політичні лідери, здатні комунікувати з суспільством (ми їх зараз підбираємо і намагаємося допомогти становленню)", - додав Ходорковський.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, на прес-конференції Михайла Ходорковського і Євгенія Чичваркіна 18 квітня в Лондоні відповіли на одвічне питання: "Якщо не Путін, то хто?".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?