Російський пропагандистський канал заявив про викрадення в Києві своєї журналістки
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський пропагандистський канал заявив про викрадення в Києві своєї журналістки

Російський пропагандистський канал заявив про викрадення в Києві своєї журналістки
Джерело:  РІА Новини

Російський пропагандистський "Перший канал" заявив, що у середу, 30 травня, у Києві нібито була викрадена їхня журналістка Анна Курбатова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання РІА Новости.

"Анну Курбатову схопили невідомі недалеко від дому, посадили в машину і відвезли. За нашими даними, Анну Курбатову затримали співробітники СБУ. Раніше на адресу кореспондента “Першого каналу” надходили погрози, наприклад, після репортажу про День Незалежності України, де вона пояснювала, чому 26 річниця здобуття суверенітету для багатьох жителів - сумне свято", - йдеться в повідомленні прокремлівського каналу.

Читайте також: Один з головних пропагандистських телеканалів Росії припиняє роботу - ЗМІ

Зазначимо, що Курбатова була занесена до бази “Миротворця" за маніпулювання суспільно значимою інформацією і тенденційний виклад подій. Як відомо, на російському "Першому каналі" вийшов заангажований сюжет пропагандистки про святкування Дня Незалежності України.

В СБУ в свою чергу заявили, що Курбатову примусово повернуть до Росії.

“Російська пропагандистка Анна Курбатова буде примусово повернута до РФ. Україна є правовою державою, її правоохоронні органи діють виключно в рамках чинного законодавства. На цей момент триває оформлення необхідних документів для її офіційного видворення. Так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну”, - написала в Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 15 серпня, Служба безпеки України депортувала журналістку Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Тамару Нерсесьян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?