Російський Су-27 зазнав пошкоджень при зіткненні з американським MQ-9 – Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський Су-27 зазнав пошкоджень при зіткненні з американським MQ-9 – Пентагон

Російський Су-27 зазнав пошкоджень при зіткненні з американським MQ-9 – Пентагон
Джерело:  online.ua

Згідно з повідомленнями від американських джерел, один із російських винищувачів Су-27, які брали участь в інциденті з безпілотним літальним апаратом MQ-9 у Чорному морі, було пошкоджено.

Джерело: речник Пентагону Патрик Райдер

Су-27 зазнав пошкоджень при зіткненні з американським MQ-9

Один з російських винищувачів Су-27, що брав участь у інциденті з безпілотним літальним апаратом MQ-9 в Чорному морі, отримав пошкодження.

Ми продовжуємо вивчати подію, проте наші попередні висновки вказують на небезпечну та непрофесійну поведінку російських пілотів. Дії винищувачів говорять самі за себе. Згідно з нашими даними, вони скидали паливо на наш безпілотник і наближалися до нього настільки близько, що пошкодили пропелер MQ-9, - наголосив він.

Представник Міністерства оборони США заявив, що російський літак також отримав ушкодження внаслідок інциденту. Повідомляється, що літак зумів приземлитися, але місце його посадки не розголошується. Така поведінка російських пілотів демонструє небезпечну та непрофесійну роботу.

Райдер наголосив, що безпілотники, такі як MQ-9, проводили польоти над Чорноморським регіоном ще до початку повномасштабної війни.

Що відомо про зіткнення Су-27 та MQ-9

Два російські винищувачі Су-27 перехопили безпілотний літальний апарат MQ-9, який належить службі розвідки та спостереження ВПС США, що знаходився в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Внаслідок зіткнення безпілотник упав у воду.

Перед зіткненням з дроном Су-27 кілька разів скидали пальне та летіли перед MQ-9 “у нерозважливій, екологічно небезпечній та непрофесійній манері”.

Там додали, що цей інцидент показує відсутність компетентності російських пілотів.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?