Російський Су-27 збив над Чорним морем розвідувальний дрон США
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський Су-27 збив над Чорним морем розвідувальний дрон США

Російський Су-27 збив над Чорним морем розвідувальний дрон США
Джерело:  online.ua

14 березня два російські літаки Су-27 здійснили перехоплення безпілотного літака служби розвідки та спостереження ВПС США MQ-9. Дрон діяв у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, після зіткнення він упав у воду.

Джерело: Європейське Командування Збройних сил США

Винищувач РФ перехопив американський безпілотник

У Командуванні повідомили, що перехоплення біло небезпечним та непрофесійним.

Приблизно о 7:03 ранку один із російських літаків Су-27 зачепив гвинт MQ-9, через що американським силам довелося збити MQ-9 у міжнародних водах, - повідомили там.

Перед зіткненням з дроном Су-27 кілька разів скидали пальне та летіли перед MQ-9 “у нерозважливій, екологічно небезпечній та непрофесійній манері”.

Там додали, що цей інцидент показує відсутність компетентності російських пілотів.

Наш літак MQ-9 виконував звичайну операцію в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і вразив російський літак, що призвело до катастрофи та повної втрати MQ-9. Насправді цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не спричинив катастрофу обох літаків, - сказав командувач ВПС США генерал Джеймс Гекер.

Він додав, що американські літаки продовжать працювати в міжнародному повітряному просторі, а росіян він закликав до професійності.

У Командуванні підкреслили, що збиття безпілотника є прикладом небезпечних дій російських пілотів, коли вони взаємодіють з літаками американців та їхніх союзників у міжнародному повітряному просторі.

За словами американських військових, дії росіян можуть призвести до прорахунків і ненавмисної ескалації.

Бомбардувальник США пролетів біля РФ

Нагадаємо, що раніше ядерний бомбардувальник США B-52H Stratofortress пролетів над Балтійськими країнами та Фінською затокою, наближаючись до території РФ.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що літак США супроводжувався польськими винищувачами, додавши, що це є «важливою частиною вправ щодо сумісності».

Літак вилетів з Польщі, пролетів над Балтійським морем до Фінської затоки. Там він повернув перед російським островом Гогланд і пролетів над Естонією, Латвією та Литвою, оминаючи російський Калінінград.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?