Російський священик видав божевільну пораду віруючим
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський священик видав божевільну пораду віруючим

Російський священик видав божевільну пораду віруючим
Джерело:  online.ua

Священик Російської православної церкви Алексій Чаплін запропонував віруючим плекати в собі рабську свідомість.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Чапліна в виданні Російської православної церкви «Благодатний вогонь».
«Рабська свідомість дає можливість нам правильно ставитися і до годинника Патріарха (якщо такі взагалі існували), і до дорогих іномарок священноначалія. Для раба престиж Пана - це його особистий престиж», - пише Чаплін.
"Для того щоб осягнути істину, ми повинні перестати «включати мізки» і почати на ділі себе уявляти нічим і звати нічим. Одним словом, ми повинні плекати в собі раба. Шлях до рабства Божого лежить через рабствованіє людині: дітей - батькам, дружини - чоловікові, християнина - священноначалію, громадянина - державі з усіма чиновниками і силовиками, включаючи Президента", - закликає російський священик.
При цьому російський політик Дмитро Гудков прокоментував у своєму Facebook заяви Чапліна.
«На це, напевно, теж би не треба звертати увагу, як і на Хірурга. Опальний священик підстрибує вище, щоб його помітили - ач дивина. Один протоієрей Чаплін вже благословляв вбивства - тепер ось інший просить повернути рабство. Але не помічати не виходить», - пише Гудков.
«Не тому, що він так-сяк медійна персона. Не тому що священик. А тому що в принципі чути в XXI столітті в Росії слова про необхідність рабства - неймовірно», - вважає Гудков.
«Звичайно, з іншого боку, це дуже смішно... Однак мимоволі задумаєшся: а як скоро Чапліних закличуть "до тіла"? І чим вони, у яких все на язиці, відрізняються від офіційних чиновників, у яких це на умі?», - коментує Гудков.
Як повідомляв ONLINE.UA, одіозний російський священик Всеволод Чаплін свого часу вкрай розлютив користувачів мережі закликами до вбивств.
Також Всеволод Чаплін підтримував ідею обрізання жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?