Російський журналіст звернувся до Путіна з приводу його нації: мережа розбурхана
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський журналіст звернувся до Путіна з приводу його нації: мережа розбурхана

Російський журналіст звернувся до Путіна з приводу його нації: мережа розбурхана

Відомий російський журналіст Олег Кашин звернувся до президента Росії Володимира Путіна зі своєрідним маніфестом, після заяви російського лідера про необхідність створення "закону про російську націю".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Кашина.
"Володимир Путін оголосив про створення російської нації. Що ж, Володимире, ви маєте на це право - ваша влада в Російській Федерації безмежна, сперечатися з вами ніхто не може, ви можете дозволити собі все, що хочете. А я, не бачачи для себе місця в створюваній Путіним нації, хочу, користуючись нагодою, проголосити свою - не нову, давно існуючу. Ту націю, яка, як ми бачимо, виявилася Путіну не потрібна. Для простоти назву її російською", - заявив Кашин.
Він пояснив, що собою являє нація Путіна.
"Нація Путіна - це нація байкера Хірурга, нація Рамзана Кадирова, нація шанувальників Сталіна і Шойгу. Нація Путіна претендує на світове значення, вона воює в Сирії, хвилюється про американські вибори і навіть, за чутками, щось хотіла влаштувати в Чорногорії", - зазначив журналіст.
Кашин також розповів про свою націю і про те, що вона пережила в минулому і переживає зараз.
"Протягом всієї історії, з найдавніших часів до наших днів, мою націю привчали до того, що життя нічого не варте, і що це нормально - платити людськими життями за будь-які політичні цілі. Життя людей, що належать до моєї нації, століттями витрачалися незрозуміло на що, в двадцятому столітті моя нація стала головною жертвою найжорстокішої в історії людства диктатури, а й через десятиліття після її закінчення держава, тепер путінська, ставиться до моєї нації як до витратного матеріалу, і тому мій національний інтерес - щоб це якомога скоріше закінчилося, і щоб будь-яка смерть з вини держави, чи то замучений в поліцейській дільниці випадковий перехожий чи вбитий на чужій війні солдат, ставала загальною трагедією з обов'язковим розглядом і покаранням винних", - пише він.
Він також згадав казку про стару, яка послідовно просила у золотої рибки хату, палац, дворянство, царство, але коли вона вирішила стати володаркою морською, рибка позбавила її всього. На його думку, російській нації пощастило, що Путін настільки далекий від неї, що не пам'ятає навіть цю казку про рибку.
"Створюючи свою власну націю, він ризикує залишитися біля розбитого корита, а моя нація візьме з полиці томик Пушкіна і посміється над колишнім петербурзьким віце-мером, який захотів стати володаркою морською і батьком неіснуючої, придуманої нації", - резюмував Кашин.
Користувачів мережі розбурхало таке сміливе звернення журналіста до Путіна, а деякі поцікавилися щодо його позиції щодо питання Криму.






Як повідомляв ONLINE.UA, російський комік і блогер Євген Шестаков, коментуючи заяву Путіна про необхідність створення "закону про російську націю", констатував у нього внутрішньочерепний німб - хворобу, на яку страждають вожді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?