Російсько-український журналіст викликав скандал заявою про мову: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Російсько-український журналіст викликав скандал заявою про мову: з'явилося відео

Російсько-український журналіст викликав скандал заявою про мову: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Журналіст Матвій Ганапольський, росіянин, який працює в Україні, прокоментував  законопроект про введення квот на українську мову в ефірах телеканалів і радіостанцій  і заявив, що якщо йому "хтось, навіть Порошенко (президент Петро Порошенко - Ред.) вкаже, якою мовою вести ефір, він тої ж миті халишитьУкраїну".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube, опубліковане на каналі NewsOne.
При цьому заява Ганапольского викликало шквал емоційних коментарів в мережі.
"Ганапольський загрожує залишити наш телеефір, якщо буде прийнятий закон про квотування російськомовного новинного продукту. Дорогий Матвій, мій незнайомий друг! Для тебе звучить пісня гурту "Ленінград" "Дорожня". Ехай на...й!", - Так прокоментував у своєму Facebook заяву Ганапольского письменник Андрій Кокотюха.
Леся Гаряча: Так українці будуть тільки щасливі без Ганапольского і його і медведчуківських звісток!
наталі омели: Буде шкода, якщо Ганапольський піде.
Ігор Паращак: І плавно так довести україномовний контент до 80 відсотків. Тоді, нарешті, вітчизняні кацапи почнуть вчити державну мову...
"Матвій Ганапольський каже, що в разі прийняття закону про квотування російськомовного новинного ефіру він залишить наш телеефір. Хочу засвідчити, що Матвій досконало володіє українською мовою. Я був його наступником як кореспондент української служби "Радіо Свобода" в Москві. Матвій - один із засновників української служби "Бі-Бі-Сі". Українська мова ефіру йому ніяк не заважала", - написав у Facebook журналіст Віталій Портников.
"Небажання користуватися в ефірі мовою, якою ти досконало володієш, я можу пояснити тільки зневагою. Або бажанням працювати виключно з аудиторією, ласою до пропагандистських вишукувань", - уклав Портников.
Leonid Antonenko: Ні, не дуже добре. Він погано говорить українською. Коли він це робить, мене коробить і я перемикаю на ті канали, де журналісти володіють мовою краще ... Тому я його розумію - він буде втрачати конкурентні переваги і ставати нецікавим деяким слухачам.
Дмитро Громаков: Я взагалі вважаю, що їх усіх пора на батьківщину відправити... А після цих слів без відшкодування проїзду ...
Євген Лютий: Нехай, разом з Топольською. Нам не шкода. Я хочу слухати в Україні українське радіо, з українськими піснями та контентом. А не "пісеньки" на мові окупанта.
Олена Риковцева: Тому що Матвій Ганапольський розуміє, що відмовлятися від російського - це просто здавати відомо кому ту частину аудиторії, яка хоче слухати по-російськи. Мова не тільки ж про пісні, правда? Це ж і розмовний жанр буде урізаний? Можна скільки завгодно себе переконувати, що і бог з ними, не потрібні вони нам такі тощо, але треба усвідомлювати, наскільки їх багато. Чи не час зараз їх відштовхувати, зовсім не на часі.
Володимир Пушкарук: 1. Ганапольський - вельми і вельми неоднозначний екземпляр. Аж до того, що деякі його провокаційні передачі - тонкий троллінг на користь Путіна. 2. Це до чого ж ми дожилися, щоб приїжджий росіянин вказував нам в нашому домі, як жити.


Як повідомляв ONLINE.UA,  дівчина народного депутата Сергія Лещенка, діджей Анастасія Топольська, яка шокувала заявою про відмову вести радіо-шоу з україномовною музикою, заявила про те, що є російськомовною, але при цьому вважає себе українкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?