Російсько-українського олігарха звинувачують у співпраці з ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Російсько-українського олігарха звинувачують у співпраці з ЛНР

Російсько-українського олігарха звинувачують у співпраці з ЛНР
Джерело:  censor.net.ua

Підприємство російського олігарха Костянтина Григоришина, який перебуває в розшуку і заочно заарештований в Росії, "Луганське енергетичне об'єднання", яке є монополістом з постачання електроенергії в Луганській області, умисно не здійснило перереєстрацію і продовжує збирати гроші як на окупованій території, так і за її межами.
Про це написав блогер і журналіст Сергій Іванов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Цензор.НЕТ.
"Особливий цинізм Григоришина полягає в тому, що його підприємство часто практикує так звані віялові відключення електроенергії в підконтрольних Україні населених пунктах, проте не дозволяє собі нічого подібного в так званій ЛНР, репресивні органи якої не тільки не чіпають майно Григоришина, але і допомагають ТОВ "ЛЕО", яке перетворилося на стратегічний об'єкт, що ретельно охороняється бойовиками, вибивати гроші за використану електроенергію у фізосіб і підприємств. Простіше кажучи, Костянтин Іванович непогано заробляє на війні", - зазначив він.
На думку Іванова, "кришує" підприємство Григоришина явно хтось із високопоставлених в ЛНР осіб, здатних забезпечити збереження і повноцінне функціонування власності російського олігарха.
"Не так давно мені стало відомо, що в ЛНР відправився працювати один з людей Григоришина - Вадим Антонюк, який раніше трудився на посаді директора перспективного розвитку та інвестицій ВАТ "Запоріжжяобленерго", на якому Григоришин виступає одним з міноритарних акціонерів. Мені вдалося додзвонитися в "Луганське енергетичне об'єднання" і отримати підтвердження факту, що Антонюк справді там працює. Також я зробив дзвінок директору ТОВ "Укренергосервіс" (м. Сєвєродонецьк) Андрію Бутенку, який, за деякими даними, доводиться Антонюку близькою людиною. У бесіді Бутенко чітко засвідчив, що в Луганську Антонюк працює на Григоришина, організовуючи безперебійне надходження грошей на рахунки", - повідомив журналіст.
Крім того, за даними джерел Іванова, в окупованому Луганську зовсім недавно ще одна людина Григоришина - Денис Трифонов - була призначена начальником Східної РЕМ ТОВ "ЛЕО".
Нагадаємо, 15 березня 2016 року Григоришин подав документи на отримання громадянства України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?