Російського опозиціонера Навального засудили до 19 років ув'язнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Російського опозиціонера Навального засудили до 19 років ув'язнення

Російського опозиціонера Навального засудили до 19 років ув'язнення
Джерело:  online.ua

Московський міськсуд виніс новий вирок заарештованому за вказівкою злочинного режиму диктатора Володимира Путіна опозиціонеру Олексію Навальному, засудивши його до 19 років у колонії особливого режиму.

Джерело: BBC

Що відомо про новий вирок Навальному  

За інформацією журналістів видання, судовий процес у справі Навального за звинуваченнями в екстремізмі проходив у закритому режимі і був засекречений.

 Він розпочався 19 червня і тривав лише місяць, усі засідання проходили в закритому режимі.

Зокрема, 20 липня прокурор запросив Навального до суду. Наразі опозиціонер вже відбуває в колонії №6 у Володимирській області дев'ятирічний термін у справі про шахрайство, ще 20 років особливого режиму.

Термін запросили шляхом часткового складання за сукупністю з попереднім покаранням.

Колонії особливого режиму - установи з найсуворішими умовами відсидки. Туди, згідно з КК РФ, відправляють чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, або в разі "особливо небезпечного рецидиву злочинів" - у випадку Навального обвинувачення спирається на цей другий пункт.

Що відомо про справу проти Навального

В "екстремістській" справі Навального звинуватили за сімома статтями КК РФ, найважча з яких - про створення екстремістського товариства. "Екстремістським товариством" влада Росії вважає Фонд боротьби з корупцією (ФБК, визнаний у Росії екстремістською організацією і заборонений).

Крім цього, опозиціонера звинуватили в закликах до екстремізму, участі в екстремістській діяльності, створенні НКО, що зазіхає на права громадян, фінансуванні екстремізму, залученні підлітків до скоєння небезпечних дій і реабілітації нацизму.

Для Навального це вже третій термін за останні кілька років. Після того, як суд замінив політику умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний, його етапували в колонію загального режиму №2 у місті Покров у Володимирській області.

У червні 2022 року після набуття чинності вироку про "шахрайство з донатами" і неповагу до суду - Навальний дістав дев'ять років - опозиціонера відправили в колонію суворого режиму в селищі Мелехово у Володимирській області.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?